Zonnepanelen Roodeschool kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Roodeschool? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door onze tool doorzoek je samengestelde adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Roodeschool!

zonnepanelen installateur 9983
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9983
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Roodeschool mei 2023

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.eemsmond.nl tref jij de spelregels in de gemeente Eemsmond. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Eemsmond is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Roodeschool
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Roodeschool bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5550), dan is het belastingvoordeel al €1165,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,03 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 600.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Roodeschool komen doorgaans uit tussen de €5200 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2960 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €666 (tarieven mei 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Roodeschool is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120507€3450 – €4225€410
2302013€5150 – €5825€575
3337014€5975 – €6275€825
4383017€6425 – €6775€950
5449020€7050 – €7200€1010
6502022€7550 – €7925€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Roodeschool lees jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roodeschool bedraagt 2610 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 11 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Roodeschool?

Voor panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-roodeschool

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Roodeschool vergelijken? Via tips van onze adviseurs vind je moeiteloos een professionele monteur in je postcodegebied. Tal van aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk duidelijk het huis. Het type dak (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Roodeschool.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Eemsmond.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Roodeschool op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 9983).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!