Zonnepanelen Zandeweer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Zandeweer? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Middels zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met deze website vind jij waardevolle info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Zandeweer!

zonnepanelen installateur 9997
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Goed voor het milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9997
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zandeweer februari 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.eemsmond.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Eemsmond. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Eemsmond kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Zandeweer
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Zandeweer kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5875), dan is het belastingvoordeel al €1233,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,045 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno februari 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer een half miljoen gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (februari 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zandeweer variëren tussen de €5100 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op plusminus 3090 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €695,25 (kosten februari 2024). Met goedkope zonnepanelen in Zandeweer kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117807€3550 – €4400€420
2275012€5075 – €5800€600
3326015€5975 – €6200€700
4407018€6400 – €6600€950
5450019€7050 – €7200€990
6502021€7675 – €7875€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Zandeweer vind jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zandeweer bedraagt 2610 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Zandeweer?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zandeweer

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Zandeweer vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder vind je moeiteloos een uitmuntende vakman in je postcodegebied. De meeste installateurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het soort huis. Het genre huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Zandeweer.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: naam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit uw regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (denk aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €40,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Eemsmond.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zandeweer op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9997).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!