Zonnepanelen Oldenzijl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Oldenzijl? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Op basis van de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze website bekijk jij actuele informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Oldenzijl!

zonnepanelen installateur 9986
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9986
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oldenzijl augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.eemsmond.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Eemsmond. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Eemsmond kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Oldenzijl
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Oldenzijl kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5625), dan is jouw winst al €1181,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,04 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 750.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oldenzijl zitten vaak tussen de €5200 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2990 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €672,75 (prijs augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Oldenzijl bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117207€3525 – €4425€430
2284011€5025 – €5850€625
3324015€5950 – €6025€775
4397018€6375 – €6650€920
5444020€7000 – €7275€960
6490021€7625 – €7925€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Oldenzijl check je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oldenzijl is 2610 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Oldenzijl?

Bij het installeren van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oldenzijl

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Oldenzijl vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs heb je vandaag nog een erkende leverancier in jouw streek. Diverse aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Oldenzijl.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Eemsmond.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Oldenzijl op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9986).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!