Zonnepanelen Uithuizermeeden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Uithuizermeeden? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Door middel van zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Mede door de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via de zonnepanelen-vergelijker tref je handige aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Uithuizermeeden!

zonnepanelen installateur 9982
 • Makkelijk geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9982
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Uithuizermeeden augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.eemsmond.nl lees je de spelregels in de gemeente Eemsmond. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Eemsmond zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Uithuizermeeden
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Uithuizermeeden kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5525), dan is het voordeel al €1160,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 650.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Uithuizermeeden liggen tussen de €5400 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op ongeveer 2950 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie of Pure Energie betaal je hiervoor wel €663,75 (kosten augustus 2022). Door middel van goedkope zonnepanelen in Uithuizermeeden kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118007€3650 – €4300€440
2309011€5100 – €5725€525
3320014€5950 – €6125€850
4394017€6325 – €6825€900
5464020€6900 – €7125€980
6512021€7450 – €7950€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Uithuizermeeden achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Uithuizermeeden is 2610 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 11 panelen van 290 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Uithuizermeeden?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-uithuizermeeden

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Uithuizermeeden vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt tref jij binnen enkele minuten een professionele leverancier in de regio. Diverse leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer het type huis. Het type woning (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Uithuizermeeden.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Zo komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Eemsmond.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Uithuizermeeden op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 9982).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!