Zonnepanelen Usquert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Usquert? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Aan de hand van krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze tool lees je omvangrijke info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Usquert!

zonnepanelen installateur 9988
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9988
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Usquert augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.eemsmond.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Eemsmond. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Eemsmond zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Usquert
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Usquert zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5675), dan pak je al €1191,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, echter ook op financieel vlak. Meer dan 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Usquert fluctueren tussen de €4000 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor circa 3010 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of NLE betaal je hiervoor wel €677,25 (vergoeding augustus 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Usquert bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120407€3625 – €4425€410
2286013€5275 – €5825€575
3356014€5925 – €6100€875
4392018€6500 – €6625€880
5458019€7000 – €7200€960
6492023€7500 – €8150€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Usquert zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Usquert bedraagt 2610 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3950 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Usquert?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-usquert

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Usquert vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs vergelijk je in een zeer korte periode een uitstekende monteur in de buurt. Veel specialisten beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het genre huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Usquert.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Eemsmond.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Usquert op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9988).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!