Zonnepanelen Eemshaven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Eemshaven? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van onze tool lees je praktische aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Eemshaven!

zonnepanelen installateur 9979
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9979
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eemshaven september 2023

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.eemsmond.nl lees je de spelregels in de gemeente Eemsmond. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Eemsmond kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Eemshaven
Direct zonnepanelen bestellen? In Eemshaven zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan men de aankoop BTW terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5475), dan is jouw winst al €1149,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg een half miljoen huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Eemshaven zitten vaak tussen de €4000 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2930 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €659,25 (prijs september 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Eemshaven bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120806€3500 – €4450€380
2300013€5300 – €5675€500
3347014€5950 – €6175€825
4390017€6450 – €6675€910
5456020€6900 – €7200€1030
6519023€7675 – €8000€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Eemshaven vind je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eemshaven is 2610 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Eemshaven?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eemshaven

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Eemshaven vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt heb je snel en eenvoudig een erkende monteur in je woonplaats. De meeste bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de kosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Eemshaven.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar relevante keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Eemsmond.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eemshaven op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9979).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!