Zonnepanelen Kantens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Kantens? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van onze vergelijker check jij actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Kantens!

zonnepanelen installateur 9995
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet het milieu op 1.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9995
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kantens februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.eemsmond.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Eemsmond. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Eemsmond zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Kantens
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Kantens kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee consumenten extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5825), dan is het belastingvoordeel al €1223,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 500.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kantens fluctueren tussen de €5000 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in grofweg 3070 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €690,75 (prijs februari 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Kantens kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120507€3425 – €4375€430
2274011€5000 – €5700€525
3346014€6075 – €6225€775
4390018€6450 – €6650€880
5447020€7075 – €7275€980
6500021€7425 – €7900€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Kantens check je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kantens is 2610 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 panelen van 325 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh zijn dat er 8, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Kantens?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kantens

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Kantens vergelijken? Door de uitleg die hierna komt kies jij binnen enkele minuten een erkende installateur in je postcodegebied. Diverse specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Kantens.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Daardoor weten we hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van experts die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €35,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Eemsmond.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kantens op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9995).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!