Zonnepanelen Uithuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Uithuizen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. D.m.v. zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze vergelijker lees je waardevolle info aangaande zonnepanelen kopen in Uithuizen!

zonnepanelen installateur 9981
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieubewuste keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9981
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Uithuizen augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.eemsmond.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Eemsmond. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Eemsmond is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Uithuizen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Uithuizen kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5500), dan loopt dit al op tot €1155. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 750.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (augustus 2022) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Uithuizen variëren tussen de €4400 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €661,5 (prijs augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Uithuizen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117106€3400 – €4425€420
2275012€5275 – €5725€575
3322015€5975 – €6200€725
4398017€6425 – €6825€900
5436019€7100 – €7150€1010
6501021€7625 – €7925€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Uithuizen vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Uithuizen bedraagt 2610 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Uithuizen?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-uithuizen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Uithuizen vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten tref je moeiteloos een uitstekende installateur in de buurt. Sommige installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de karakteristieken van het huis. Het type woning (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Uithuizen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen we erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Eemsmond.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Uithuizen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9980, 9981).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!