Zonnepanelen Woldendorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Woldendorp? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Met zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels onze vergelijker tref jij toepasbare adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Woldendorp!

zonnepanelen installateur 9946
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9946
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Woldendorp augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.delfzijl.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Delfzijl. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Delfzijl zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Woldendorp
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Woldendorp kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4825), dan bedraagt dit al €1013,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 650.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Woldendorp variëren tussen de €4700 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen draait uit op pakweg 3080 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent of Oxxio betaal je hiervoor wel €693 (tarief augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Woldendorp kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117308€3400 – €4475€400
2306011€5100 – €5650€600
3323016€5950 – €6175€800
4418016€6500 – €6750€890
5439020€7025 – €7200€970
6498022€7425 – €7850€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Woldendorp vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Woldendorp bedraagt 2630 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Woldendorp?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-woldendorp

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Woldendorp vergelijken? D.m.v. onderstaande tips vind je zonder problemen een uitstekende monteur in jouw omgeving. De meeste monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de aard van de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Woldendorp.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Delfzijl.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Woldendorp op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het stroom van panelen in de buurt (Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 9946).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!