Zonnepanelen Bierum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Bierum? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze tool ontdek je veelzijdige aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Bierum!

zonnepanelen installateur 9906
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9906
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bierum augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.delfzijl.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Delfzijl. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Delfzijl kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Bierum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Bierum kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5600), dan is het belastingvoordeel al €1176. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 750.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bierum fluctueren tussen de €5200 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op plusminus 2860 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €643,5 (prijspeil augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Bierum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118908€3650 – €4275€380
2286012€5225 – €5600€525
3324016€5950 – €6150€825
4385017€6500 – €6725€920
5449020€6925 – €7175€1020
6490023€7500 – €7975€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Bierum tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bierum is 2630 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De doorsnee consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Bierum?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bierum

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bierum vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan kies jij binnen enkele minuten een erkende specialist in jouw streek. Het merendeel van de installateurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de aard van het huis. Het genre woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Bierum.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Hierdoor weten we hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Aansluitend zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijv. IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €15,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Delfzijl.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bierum op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9906).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!