Zonnepanelen Godlinze kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Godlinze? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Middels zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze vergelijker lees je omvangrijke informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Godlinze!

zonnepanelen installateur 9908
 • Een kleiner energiecontract.
 • Groene investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9908
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Godlinze augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.delfzijl.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Delfzijl. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Delfzijl kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Godlinze
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Godlinze kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5650), dan pak je al €1186,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 700.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Godlinze zitten vaak tussen de €5400 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert grofweg 2880 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €648 (onkosten augustus 2022). Dankzij goedkope zonnepanelen in Godlinze kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119907€3400 – €4400€440
2307012€5075 – €5825€600
3321014€6100 – €6150€875
4387016€6550 – €6750€920
5458020€6900 – €7150€970
6486022€7425 – €8075€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Godlinze tref jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Godlinze bedraagt 2630 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle consumenten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Godlinze?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-godlinze

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Godlinze vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten tref je zonder problemen een professionele aanbieder in de regio. De meeste installateurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer duidelijk het huis. Het soort woning (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Godlinze.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvang je de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (zoals TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Delfzijl.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Godlinze op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een regionaal project (Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 9908).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!