Zonnepanelen Krewerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Krewerd? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van onze vergelijker bekijk je toepasbare details die helpen bij zonnepanelen kopen in Krewerd!

zonnepanelen installateur 9904
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9904
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Krewerd augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.delfzijl.nl tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Delfzijl. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Delfzijl kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Krewerd
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Krewerd kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5550), dan pak je al €1165,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 800.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Krewerd schommelen tussen de €4000 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pakweg 2840 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €639 (tarief augustus 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Krewerd bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119706€3400 – €4225€430
2293013€5175 – €5600€675
3344015€5975 – €6200€825
4381016€6375 – €6650€880
5461020€6900 – €7250€1000
6516021€7550 – €7900€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Krewerd achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Krewerd is 2630 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Krewerd?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-krewerd

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Krewerd vergelijken? Via onderstaande tips heb jij in enkele stappen een uitstekende leverancier in de buurt. Verscheidene installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het soort woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Krewerd.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Zo weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €35,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Delfzijl.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Krewerd op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9904).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!