Zonnepanelen Borgsweer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Borgsweer? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Gebruikmakend van een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je praktische tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Borgsweer!

zonnepanelen installateur 9949
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9949
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Borgsweer september 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.delfzijl.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Delfzijl. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Delfzijl zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Borgsweer
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Borgsweer kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4900), dan bedraagt dit al €1029. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 750.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Borgsweer liggen tussen om en nabij de €4400 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €607,5 (tarieven september 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Borgsweer bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117007€3550 – €4200€410
2309013€5100 – €5625€625
3333014€6100 – €6225€725
4413018€6375 – €6625€950
5431020€7075 – €7250€980
6502021€7425 – €8025€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Borgsweer bekijk jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Borgsweer bedraagt 2630 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De meeste investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Borgsweer?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-borgsweer

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Borgsweer vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt heb jij in enkele stappen een deskundige vakman in jouw streek. Veel bedrijven bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het type dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Borgsweer.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Delfzijl.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Borgsweer op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 9949).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!