Zonnepanelen Termunterzijl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Termunterzijl? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Termunterzijl!

zonnepanelen installateur 9948
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9948
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Termunterzijl september 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.delfzijl.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Delfzijl. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Delfzijl kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Termunterzijl
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Termunterzijl kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4875), dan loopt dit al op tot €1023,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij een half miljoen gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Termunterzijl komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa ongeveer 3100 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €697,5 (prijs september 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Termunterzijl kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117508€3700 – €4200€400
2277012€5275 – €5750€500
3360015€6075 – €6250€700
4410016€6550 – €6775€910
5450019€7000 – €7125€1030
6494021€7425 – €8125€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Termunterzijl bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Termunterzijl bedraagt 2630 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Termunterzijl?

Puur voor zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-termunterzijl

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Termunterzijl vergelijken? Middels onze stappenplan heb jij zonder problemen een erkende expert in de regio. Diverse aanbieders beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk duidelijk de woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Termunterzijl.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Delfzijl.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Termunterzijl op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9948).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!