Zonnepanelen Farmsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Farmsum? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Op basis van een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van onze vergelijker check je veelzijdige raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Farmsum!

zonnepanelen installateur 9936
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9936
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Farmsum september 2023

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.delfzijl.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Delfzijl. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts noemen we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Delfzijl zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Farmsum
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Farmsum zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4650), dan pak je al €976,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan een half miljoen woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Farmsum zitten vaak tussen de €4000 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert ongeveer 3010 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Powerpeers betaal je hiervoor wel €677,25 (tarief september 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Farmsum kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120107€3550 – €4400€400
2270011€5125 – €5625€625
3330015€5900 – €6125€700
4385016€6550 – €6775€920
5470020€7100 – €7225€970
6520021€7400 – €8000€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Farmsum bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Farmsum bedraagt 2630 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de mensen prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Farmsum?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-farmsum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Farmsum vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vergelijk je snel en eenvoudig een uitmuntende vakman in jouw omgeving. Verscheidene leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Farmsum.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (bijv. Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Delfzijl.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Farmsum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9936).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!