Zonnepanelen Wagenborgen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Wagenborgen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. D.m.v. innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van onze vergelijker ontdek jij accurate gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Wagenborgen!

zonnepanelen installateur 9945
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Milieubewuste keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9945
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wagenborgen augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.delfzijl.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Delfzijl. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Delfzijl kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Wagenborgen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Wagenborgen zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen heel voordelig een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4800), dan bedraagt dit al €1008. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 650.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (augustus 2022) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Wagenborgen komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in circa 3070 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €690,75 (tarieven augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Wagenborgen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118606€3700 – €4275€400
2273012€5025 – €5725€550
3323014€6050 – €6250€700
4391017€6450 – €6650€940
5437020€7050 – €7125€1000
6509022€7600 – €8050€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Wagenborgen bekijk jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wagenborgen bedraagt 2630 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Wagenborgen?

Tijdens de montage van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wagenborgen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Wagenborgen vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan vind je binnen enkele minuten een betrouwbare installateur in je postcodegebied. Het merendeel van de leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf het soort huis. Het type woning (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Wagenborgen.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Zo weten wij ook hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verzenden zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week ontvang je een offerte op maat van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar relevante keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €15,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Delfzijl.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wagenborgen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een regionaal project (Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9945).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!