Zonnepanelen Holwierde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Holwierde? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van onze website doorzoek je actuele adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Holwierde!

zonnepanelen installateur 9905
 • Een lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9905
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Holwierde oktober 2023

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.delfzijl.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Delfzijl. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Delfzijl is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Holwierde
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Holwierde bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5575), dan pak je al €1170,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 650.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Holwierde fluctueren tussen de €5100 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op pakweg 2850 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €641,25 (kosten oktober 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Holwierde is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118508€3650 – €4450€420
2286012€5175 – €5900€550
3352015€5975 – €6050€725
4409017€6550 – €6800€890
5457019€7025 – €7275€1030
6500022€7500 – €8100€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Holwierde vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Holwierde bedraagt 2630 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens zijn er dunne-film panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Holwierde?

Voor de installatie van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-holwierde

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Holwierde vergelijken? Door het advies hieronder tref jij binnen enkele minuten een uitmuntende monteur in de buurt. De meeste specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het soort huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Holwierde.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar let ook op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Delfzijl.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Holwierde op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een regionaal project (Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03)? Dan kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9905).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!