Zonnepanelen Meedhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Meedhuizen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Via de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van onze website doorzoek je handige info aangaande zonnepanelen kopen in Meedhuizen!

zonnepanelen installateur 9937
 • Lagere maandlasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Lange levensduur.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9937
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Meedhuizen oktober 2023

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.delfzijl.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Delfzijl. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Delfzijl kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Meedhuizen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Meedhuizen zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4675), dan is het belastingvoordeel al €981,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 700.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Meedhuizen zitten vaak tussen de €4100 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat voor circa 3020 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €679,5 (vergoeding oktober 2023). Door goedkope zonnepanelen in Meedhuizen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118107€3475 – €4400€440
2285013€5125 – €5625€525
3347015€6050 – €6050€800
4392017€6325 – €6850€940
5458020€6900 – €7175€1030
6510022€7450 – €7925€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Meedhuizen vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meedhuizen bedraagt 2630 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de consumenten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Meedhuizen?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-meedhuizen

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Meedhuizen vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips vind je in een zeer korte periode een goede monteur in de regio. Veel aanbieders hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het type dak (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft dan actueel zonnepanelen advies in Meedhuizen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (denk aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €17,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Delfzijl.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Meedhuizen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal project (Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9937).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!