Zonnepanelen Termunten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Termunten? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van onze vergelijker ontdek jij bruikbare gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Termunten!

zonnepanelen installateur 9947
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9947
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Termunten september 2022

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.delfzijl.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Delfzijl. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde noemen we de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Delfzijl zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Termunten
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Termunten kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4850), dan pak je al €1018,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 550.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Termunten liggen tussen om en nabij de €4100 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 3090 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of NLE betaal je al snel €695,25 (onkosten september 2022). Door middel van goedkope zonnepanelen in Termunten bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119407€3700 – €4250€440
2271013€5000 – €5875€600
3323016€6025 – €6075€725
4411016€6375 – €6675€890
5442019€6925 – €7225€1030
6520022€7525 – €7925€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Termunten zie je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Termunten bedraagt 2630 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee consumenten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Termunten?

Voor zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-termunten

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Termunten vergelijken? Op basis van het advies hieronder vind jij in een zeer korte periode een uitstekende expert in je postcoderoos. Een aantal aanbieders hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Termunten.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €20,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Delfzijl.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Termunten op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een project in je eigen buurt (Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9947).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!