Zonnepanelen Losdorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Losdorp? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Met zonnepanelen op je woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je bruikbare adviezen over zonnepanelen kopen in Losdorp!

zonnepanelen installateur 9907
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9907
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Losdorp oktober 2023

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.delfzijl.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Delfzijl. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Delfzijl kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Losdorp
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Losdorp kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5625), dan profiteer je al van een korting van €1181,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 550.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Losdorp schommelen tussen de €4200 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op pakweg 2870 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €645,75 (vergoeding oktober 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Losdorp kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118008€3625 – €4225€400
2306011€5025 – €5800€600
3339016€6000 – €6050€775
4402016€6450 – €6600€920
5453020€7075 – €7200€990
6518022€7600 – €8100€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Losdorp achterhaal je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Losdorp bedraagt 2630 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Bijna alle woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Losdorp?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-losdorp

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Losdorp vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vergelijk jij zonder problemen een goede aanbieder in jouw omgeving. Tal van installateurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Losdorp.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Delfzijl.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Losdorp op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een lokaal zonne-energie project (Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9907).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!