Zonnepanelen Spijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Spijk? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Middels een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van onze website lees jij uitgebreide aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Spijk!

zonnepanelen installateur 9909
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9909
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Spijk augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.delfzijl.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Delfzijl. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Delfzijl is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Spijk
Direct zonnepanelen bestellen? In Spijk kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5675), dan pak je al €1191,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 750.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Spijk schommelen tussen de €4300 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op plusminus 2890 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en NLE betaal je al snel €650,25 (onkosten augustus 2022). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Spijk bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117208€3575 – €4250€410
2270011€5125 – €5750€550
3355014€5925 – €6025€775
4401016€6500 – €6675€930
5439020€7050 – €7125€1030
6507022€7475 – €7975€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Spijk zie je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Spijk is 2630 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 12 panelen van 285 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Veel woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Spijk?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-spijk

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Spijk vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt vergelijk je snel en eenvoudig een erkende aanbieder in de regio. Sommige aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het soort woning. Het soort huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Spijk.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan naam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Daardoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar kijk goed naar certificering (je kunt denken aan IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €22,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Delfzijl.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Spijk op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een lokaal project (Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03)? Dan kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 9909).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!