Zonnepanelen Buren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Buren? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via onze vergelijker bekijk jij toepasbare info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Buren!

zonnepanelen installateur 4117
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4117
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Buren juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.buren.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente Buren. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €900,00. Ook is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Buren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Buren
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Buren kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5800), dan is jouw winst al €1218. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Circa 800.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Buren liggen tussen om en nabij de €4700 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2770 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €623,25 (prijspeil juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Buren kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118007€3425 – €4325€410
2284012€5075 – €5775€500
3329014€6075 – €6200€825
4392016€6350 – €6725€890
5448019€7025 – €7200€1010
6485023€7550 – €7950€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Buren achterhaal je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Buren is 3530 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 10 panelen van 300 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Buren?

Voor het leggen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-buren

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Buren vergelijken? Door onderstaande tips tref jij zonder problemen een uitmuntende aanbieder in je postcodegebied. De meeste aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het type huis. Het soort woning (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft dan actueel zonnepanelen advies in Buren.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €30,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Buren.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Buren op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4116, 4117).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente