Zonnepanelen Maurik kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Maurik? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Geholpen door de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door zonnepanelenrevolutie.nl tref je handige info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Maurik!

zonnepanelen installateur 4021
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4021
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maurik juli 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.buren.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Buren. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Daarbij mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Buren kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Maurik
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Maurik bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5875), dan loopt dit al op tot €1233,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 700.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Maurik komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pak ‘m beet 2820 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €634,5 (vergoeding juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Maurik bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120508€3425 – €4450€420
2306012€5075 – €5900€650
3323016€6000 – €6175€850
4405016€6375 – €6700€930
5442020€7050 – €7125€980
6503022€7450 – €8050€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Maurik check je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maurik is 3530 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Maurik?

Voor PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maurik

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Maurik vergelijken? Geholpen door het advies hieronder kies jij zonder problemen een uitmuntende expert in de buurt. Diverse bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Maurik.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Buren.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Maurik op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een regionaal project (Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 4020, 4021).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!