Zonnepanelen Zoelmond kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Zoelmond? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij onze tool lees je praktische aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Zoelmond!

zonnepanelen installateur 4111
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4111
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zoelmond juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.buren.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Buren. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Buren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Zoelmond
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Zoelmond kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4925), dan profiteer je al van een korting van €1034,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 500.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Zoelmond variëren tussen de €5300 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €668,25 (tarieven juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Zoelmond kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118708€3575 – €4450€430
2299013€5300 – €5625€600
3336014€5950 – €6250€825
4381018€6500 – €6700€900
5466019€6975 – €7250€970
6516021€7700 – €8200€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Zoelmond achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zoelmond bedraagt 3530 kWh. Je hebt dus nodig rond de 12 panelen van 285 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Zoelmond?

Puur voor zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zoelmond

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Zoelmond vergelijken? Op basis van onderstaande tips vergelijk je vandaag nog een betrouwbare leverancier in de buurt. Het merendeel van de leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de aard van de woning. Het type woning (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Zoelmond.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn naam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit uw regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook eventuele keurmerken (zoals ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €17,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Buren.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zoelmond op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is het een project in je eigen buurt (Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4110, 4111).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!