Zonnepanelen Zoelen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Zoelen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Door middel van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij deze pagina vind jij accurate raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Zoelen!

zonnepanelen installateur 4011
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4011
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zoelen juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.buren.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Buren. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Buren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Zoelen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Zoelen zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5775), dan is het belastingvoordeel al €1212,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 600.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Zoelen variëren tussen de €5000 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen mondt uit in om en nabij 2780 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €625,5 (tarieven juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Zoelen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117708€3500 – €4425€390
2302011€5100 – €5700€600
3324016€6000 – €6075€725
4385017€6525 – €6775€900
5437019€7025 – €7275€1030
6512023€7625 – €7800€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Zoelen achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zoelen is 3530 kWh. Dit staat voor ongeveer 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Veel consumenten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Zoelen?

Voor zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zoelen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Zoelen vergelijken? Door tips van onze adviseurs zoek jij zonder problemen een professionele vakspecialist in je postcodegebied. Diverse aanbieders hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets het type woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Zoelen.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €20,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Buren.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Zoelen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Is dit zonnestroom uit de buurt (Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4010, 4011).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!