Zonnepanelen Wijk bij Duurstede kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Wijk bij Duurstede? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Middels de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van deze pagina ontdek jij handige toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Wijk bij Duurstede!

zonnepanelen installateur 3961
 • Een lagere energierekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3961
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wijk bij Duurstede april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.wijkbijduurstede.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Wijk bij Duurstede. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Wijk bij Duurstede is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Wijk bij Duurstede
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Wijk bij Duurstede kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5525), dan bedraagt dit al €1160,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 700.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wijk bij Duurstede variëren tussen de €4400 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in ongeveer 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €641,25 (prijs april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Wijk bij Duurstede bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120207€3600 – €4275€420
2282012€5125 – €5825€625
3355016€5975 – €6175€800
4398017€6525 – €6825€910
5467019€7050 – €7150€1020
6486021€7475 – €7975€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Wijk bij Duurstede check je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wijk bij Duurstede bedraagt 3280 kWh. Dat staat gelijk aan circa 11 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de mensen bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Wijk bij Duurstede?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wijk-bij-duurstede

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Wijk bij Duurstede vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt vergelijk je in enkele stappen een uitmuntende installateur in je postcodegebied. Veel monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets expliciet jouw woning. Het soort dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Wijk bij Duurstede.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van experts die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar check ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €40,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Wijk bij Duurstede.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Wijk bij Duurstede op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Wijk bij Duurstede, Landelijk gebied, Cothen, Langbroek)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 3960, 3961, 3962).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente