Zonnepanelen Beusichem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Beusichem? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Mede door dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via onze tool vind jij toepasbare details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Beusichem!

zonnepanelen installateur 4112
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4112
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beusichem juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.buren.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Buren. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Buren kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Beusichem
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Beusichem kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten extra voordelig een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4950), dan loopt dit al op tot €1039,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 800.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Beusichem variëren tussen de €5000 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2980 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €670,5 (tarief juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Beusichem kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119706€3525 – €4325€400
2270013€5075 – €5675€625
3322015€5975 – €6075€775
4384018€6550 – €6675€900
5430019€7000 – €7125€970
6518022€7400 – €7800€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Beusichem achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beusichem is 3530 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 panelen van 315 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Veel investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Beusichem?

Puur voor PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beusichem

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Beusichem vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten heb jij snel en eenvoudig een deskundige expert in jouw streek. Het merendeel van de specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Definieer expliciet jouw woning. Het soort woning (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Beusichem.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Zo is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvang je de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van experts die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €22,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Buren.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beusichem op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4112).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!