Zonnepanelen Houten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Houten? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels deze pagina lees je veelzijdige gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Houten!

zonnepanelen installateur 3991
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Duurzame investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3991
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Houten april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.houten.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Houten. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste is er nog een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Houten kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Houten
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Houten zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5150), dan loopt dit al op tot €1081,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 800.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Houten schommelen tussen de €5300 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of Nuon betaal je al snel €607,5 (prijs april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Houten kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119708€3550 – €4425€380
2301013€5175 – €5725€500
3325015€6050 – €6125€725
4403016€6525 – €6675€900
5454020€7075 – €7175€980
6498023€7550 – €8125€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Houten zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Houten bedraagt 3170 kWh. Je hebt dus nodig rond de 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh zijn dat 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel consumenten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Houten?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-houten

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Houten vergelijken? Dankzij onderstaande tips kies jij in korte tijd een goede monteur in je postcodegebied. Sommige installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk expliciet het huis. Het genre dak (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur biedt zo goedzonnepanelen advies in Houten.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €35,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Houten.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Houten op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een regionaal project (Houten Noord-West, Houten Noord-Oost, Houten Zuid-West, Houten Zuid-Oost, Houten Buitengebied, ’t Goy, ’t Goy Buitengebied, Tull en ’t waal, Tull en ’t Waal Buitengebied, Schalkwijk, Schalkwijk Buitengebied)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 3990, 3991, 3992, 3993, 3994, 3995).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente