Zonnepanelen Lienden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Lienden? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. D.m.v. zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze website tref jij actuele informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Lienden!

zonnepanelen installateur 4033
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verantwoorde investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4033
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lienden juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.buren.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Buren. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Buren zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Lienden
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Lienden zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4675), dan is het voordeel al €981,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Lienden liggen tussen om en nabij de €4100 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor grofweg 2870 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €645,75 (prijs juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Lienden is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117608€3550 – €4375€430
2283013€5075 – €5675€600
3337015€6100 – €6075€850
4389018€6400 – €6725€930
5434020€6925 – €7150€1000
6500021€7550 – €8150€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Lienden achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lienden is 3530 kWh. Dit staat voor pakweg 11 panelen van 295 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste consumenten bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Lienden?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lienden

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Lienden vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in enkele stappen een deskundige aanbieder in je postcodegebied. Een aantal specialisten hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Schets het type huis. Het genre dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Lienden.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €35,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Buren.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lienden op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4033).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!