Zonnepanelen Neder-Betuwe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Neder-Betuwe? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Met zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van onze tool check jij uitgebreide aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Neder-Betuwe!

zonnepanelen installateur 4043
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4043
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Neder-Betuwe juni 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.nederbetuwe.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Neder-Betuwe. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Neder-Betuwe kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Neder-Betuwe
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Neder-Betuwe kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5000), dan profiteer je al van een korting van €1050. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,045 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 600.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Neder-Betuwe liggen tussen de €5300 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op ongeveer 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €670,5 (onkosten juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Neder-Betuwe is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3400 – €4375€430
2298013€5100 – €5775€525
3356014€5950 – €6150€825
4382018€6400 – €6775€890
5438020€6925 – €7175€970
6498021€7450 – €8075€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Neder-Betuwe achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neder-Betuwe bedraagt 3350 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Neder-Betuwe?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-neder-betuwe

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Neder-Betuwe vergelijken? Via tips van onze adviseurs zoek jij binnen enkele minuten een goede specialist in je woonplaats. Veel leveranciers hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Neder-Betuwe.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €17,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Neder-Betuwe.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Neder-Betuwe op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Kesteren, Echteld, Dodewaard)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4043).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente