Zonnepanelen Buurmalsen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Buurmalsen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Middels de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze vergelijker check jij accurate toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Buurmalsen!

zonnepanelen installateur 4197
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4197
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Buurmalsen juli 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.buren.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Buren. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Buren zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Buurmalsen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Buurmalsen kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren met een lage rente een lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5675), dan loopt dit al op tot €1191,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 800.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Buurmalsen liggen tussen om en nabij de €4200 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 2860 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €643,5 (vergoeding juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Buurmalsen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118007€3600 – €4350€410
2298013€5175 – €5775€525
3321014€6100 – €6025€875
4400016€6475 – €6650€910
5431020€6925 – €7275€990
6510021€7525 – €7875€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Buurmalsen vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Buurmalsen is 3530 kWh. Dit staat voor plusminus 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Buurmalsen?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-buurmalsen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Buurmalsen vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vergelijk je zonder problemen een professionele vakman in je woonplaats. Verschillende bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer duidelijk de woning. Het genre woning (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Buurmalsen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Vervolgens versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de omgeving. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (bijv. Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €35,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Buren.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Buurmalsen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal project (Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 4197).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!