Zonnepanelen Ravenswaaij kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Ravenswaaij? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Door dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van deze website bekijk je toepasbare toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Ravenswaaij!

zonnepanelen installateur 4119
 • Lagere maandlasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4119
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ravenswaaij juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.buren.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Buren. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Buren kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Ravenswaaij
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Ravenswaaij zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5025), dan pak je al €1055,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 700.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ravenswaaij liggen tussen om en nabij de €5300 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 3010 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Nuon betaal je hiervoor wel €677,25 (vergoeding juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Ravenswaaij kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119807€3400 – €4200€410
2274013€5275 – €5675€550
3326014€6075 – €6175€750
4390016€6500 – €6675€880
5445020€7000 – €7225€990
6500021€7700 – €7850€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Ravenswaaij ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ravenswaaij bedraagt 3530 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1925 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Ravenswaaij?

Voor PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ravenswaaij

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Ravenswaaij vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips kies jij vandaag nog een erkende installateur in de buurt. Het merendeel van de adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het type dak (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Ravenswaaij.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook op de benodigde certificaten (denk aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €17,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Buren.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ravenswaaij op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het stroom van panelen in de buurt (Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4119).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!