Zonnepanelen Culemborg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Culemborg? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Met deze website ontdek je waardevolle details m.b.t. zonnepanelen kopen in Culemborg!

zonnepanelen installateur 4101
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGelderland
GemeenteCulemborg
Postcode4101
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2790 kWh
Gemiddelde energierekening€134,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Culemborg juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.culemborg.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Culemborg. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Culemborg kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Culemborg
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Culemborg kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan pak je al €1223,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 700.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Culemborg fluctueren tussen de €4300 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op om en nabij 2780 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €625,5 (onkosten juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Culemborg bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3450 – €4400€390
2284012€5000 – €5875€550
3331014€5900 – €6025€850
4399017€6375 – €6600€920
5431020€7050 – €7200€990
6508022€7575 – €8150€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Culemborg bekijk je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Culemborg is 2790 kWh. Dit staat voor zo’n 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Culemborg?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-culemborg

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Culemborg vergelijken? D.m.v. het advies hieronder zoek jij moeiteloos een deskundige monteur in je postcoderoos. Het merendeel van de adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Culemborg.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Als laatste verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Culemborg.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Culemborg op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Wijk 00)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 4100, 4101, 4102, 4103, 4104, 4105, 4106, 4107).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!