Zonnepanelen Tiel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Tiel? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met onze tool check jij uitgebreide toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Tiel!

zonnepanelen installateur 4001
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4001
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tiel juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.tiel.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Tiel. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Tiel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Tiel
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Tiel zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5325), dan pak je al €1118,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 650.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Tiel liggen tussen de €4000 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor grofweg 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en NLE betaal je daarvoor ongeveer €607,5 (tarief juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Tiel bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120906€3625 – €4250€390
2270011€5000 – €5850€600
3330014€6075 – €6175€875
4408017€6350 – €6750€900
5453020€7075 – €7225€1010
6504021€7450 – €8075€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Tiel check je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tiel is 2930 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Tiel?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tiel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Tiel vergelijken? Door het onderstaande stappenplan heb jij moeiteloos een deskundige leverancier in jouw omgeving. Sommige monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer het soort woning. Het type woning (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Tiel.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op die manier weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificering (je kunt denken aan ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €15,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Tiel.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tiel op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een project in je eigen buurt (Tiel kern, Tiel-Noord, Adenoijen en Kapel Avezaath, Tiel-Zuid)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 4000, 4001, 4002, 4003, 4004, 4005, 4006, 4007).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente