Zonnepanelen Ingen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Ingen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van deze website vind jij uitgebreide details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Ingen!

zonnepanelen installateur 4031
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4031
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ingen juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.buren.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Buren. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Buren is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Ingen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Ingen zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€4625), dan loopt dit al op tot €971,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,06 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 600.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ingen liggen tussen de €5400 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op om en nabij 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en NLE betaal je daarvoor zo’n €641,25 (kosten juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Ingen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119308€3625 – €4250€380
2308012€5175 – €5825€575
3323015€6075 – €6225€700
4407016€6375 – €6650€950
5453019€6900 – €7250€1030
6517021€7525 – €8075€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Ingen bekijk je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ingen is 3530 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 10 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Ingen?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ingen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Ingen vergelijken? Door tips van onze adviseurs zoek je in enkele stappen een deskundige expert in je postcoderoos. Een aantal bedrijven bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Definieer expliciet het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Ingen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Buren.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ingen op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een project in je eigen buurt (Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 4030, 4031).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!