Zonnepanelen Ommeren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Ommeren? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van onze website bekijk je accurate details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Ommeren!

zonnepanelen installateur 4033
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4033
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ommeren april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.buren.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Buren. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Buren is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Ommeren
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Ommeren zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4650), dan is jouw winst al €976,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 800.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ommeren liggen tussen de €5300 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor plusminus 2860 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €643,5 (tarieven april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Ommeren bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117007€3425 – €4275€390
2296013€5125 – €5600€575
3324015€6100 – €6075€825
4402018€6500 – €6850€920
5439019€6900 – €7250€980
6505023€7525 – €8025€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Ommeren achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ommeren is 3530 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2950 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh zijn dat 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Veel klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ommeren?

Bij het installeren van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ommeren

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Ommeren vergelijken? Dankzij onderstaande tips heb je snel en eenvoudig een goede expert in je postcoderoos. Diverse installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets het type huis. Het type woning (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo goedzonnepanelen advies in Ommeren.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Dan komen we erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Buren.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ommeren op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een regionaal project (Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 4032, 4033).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!