Zonnepanelen Rijswijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Rijswijk? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl vind jij waardevolle informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Rijswijk!

zonnepanelen installateur 4023
 • Een kleiner energiecontract.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4023
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rijswijk juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.buren.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Buren. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien is er ook een prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Buren is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Rijswijk
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Rijswijk kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5900), dan is het belastingvoordeel al €1239. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 800.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Rijswijk liggen tussen de €5000 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2830 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €636,75 (tarieven juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Rijswijk bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120408€3550 – €4350€410
2308011€5125 – €5875€675
3328014€6075 – €6275€875
4406017€6375 – €6850€950
5464019€6925 – €7275€970
6504022€7425 – €7925€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Rijswijk vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rijswijk bedraagt 3530 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Rijswijk?

Puur voor panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rijswijk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Rijswijk vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan zoek je in enkele stappen een professionele expert in de buurt. Verscheidene installateurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets duidelijk de woning. Het type woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Rijswijk.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Zo weten we hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Buren.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Rijswijk op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een project in je eigen buurt (Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4023).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!