Zonnepanelen Asch kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Asch? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Met de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van onze tool check jij actuele tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Asch!

zonnepanelen installateur 4115
 • Lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Los van de energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4115
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Asch april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.buren.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Buren. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Buren zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Asch
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Asch kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan is het belastingvoordeel al €1044,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 500.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Asch zitten vaak tussen de €4900 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in genereert plusminus 2990 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €672,75 (prijspeil april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Asch kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119107€3400 – €4500€420
2297012€5275 – €5650€575
3343016€5950 – €6275€875
4419016€6500 – €6600€910
5446020€7000 – €7250€970
6508022€7525 – €8000€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Asch tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Asch bedraagt 3530 kWh. Dit staat voor om en nabij 11 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste investeerders verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Asch?

Voor het leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-asch

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Asch vergelijken? Met onze stappenplan kies je in korte tijd een uitstekende specialist in jouw streek. Sommige bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Asch.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn naam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op die manier is het helder hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar let ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Buren.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Asch op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een project in je eigen buurt (Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4115).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!