Zonnepanelen Erichem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Erichem? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Door dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via zonnepanelenrevolutie.nl vind jij praktische details m.b.t. zonnepanelen kopen in Erichem!

zonnepanelen installateur 4117
 • Lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4117
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Erichem juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.buren.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Buren. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Buren is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Erichem
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Erichem kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen zonder hoge lasten een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5000), dan is jouw winst al €1050. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg een half miljoen gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Erichem liggen tussen de €4400 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in ongeveer 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €675 (onkosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Erichem bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120206€3550 – €4500€430
2290012€5075 – €5625€600
3337014€6025 – €6075€775
4416017€6475 – €6700€950
5447020€6900 – €7225€1000
6510021€7400 – €8100€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Erichem achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Erichem is 3530 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 panelen van 325 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Erichem?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-erichem

Interessante installaties:


Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Erichem vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vind jij in een zeer korte periode een goede specialist in je postcodegebied. Verscheidene adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Erichem.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar let ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Buren.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Erichem op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 4116, 4117).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!