Zonnepanelen Eck en Wiel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Eck en Wiel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van onze website check jij bruikbare tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Eck en Wiel!

zonnepanelen installateur 4024
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4024
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eck en Wiel juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.buren.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Buren. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Buren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Eck en Wiel
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Eck en Wiel bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4600), dan is het belastingvoordeel al €966. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,045 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer een half miljoen huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Eck en Wiel schommelen tussen de €4900 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2840 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €639 (tarief juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Eck en Wiel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117507€3475 – €4425€430
2304013€5050 – €5675€550
3354016€6100 – €6225€725
4415016€6400 – €6850€910
5431020€6950 – €7275€990
6508023€7550 – €7975€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Eck en Wiel bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eck en Wiel bedraagt 3530 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Eck en Wiel?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eck-en-wiel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Eck en Wiel vergelijken? Via onze stappenplan vergelijk je binnen enkele minuten een goede leverancier in de regio. Een aantal bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Eck en Wiel.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Buren.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Eck en Wiel op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een lokaal project (Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 4024).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!