Zonnepanelen Striep kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Striep? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij deze website ontdek je samengestelde toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Striep!

zonnepanelen installateur 8892
 • Een kleiner energiecontract.
 • Verantwoorde investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8892
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Striep maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.terschelling.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Terschelling. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Terschelling kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Striep
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Striep kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4875), dan loopt dit al op tot €1023,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 600.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Striep schommelen tussen de €4600 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in ongeveer 2960 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €666 (prijspeil maart 2024). Met goedkope zonnepanelen in Striep kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120206€3450 – €4250€400
2288012€5125 – €5775€600
3324016€5950 – €6100€750
4412018€6500 – €6625€950
5435019€7050 – €7300€1020
6499021€7500 – €7850€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Striep zie je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Striep bedraagt 2810 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3850 kWh gaat het om 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Striep?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-striep

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Striep vergelijken? Door onderstaande tips zoek jij vandaag nog een uitstekende monteur in je postcoderoos. Veel installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de aard van het huis. Het genre woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Striep.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Dan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Terschelling.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Striep op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een project in je eigen buurt (West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8892).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!