Zonnepanelen West-Terschelling kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in West-Terschelling? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl lees je toepasbare tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in West-Terschelling!

zonnepanelen installateur 8881
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8881
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen West-Terschelling september 2023

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.terschelling.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Terschelling. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Terschelling zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in West-Terschelling
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In West-Terschelling bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4725), dan is het belastingvoordeel al €992,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n een half miljoen investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in West-Terschelling liggen tussen om en nabij de €4500 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in ongeveer 2900 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en Oxxio betaal je hiervoor wel €652,5 (kosten september 2023). Middels goedkope zonnepanelen in West-Terschelling is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119308€3500 – €4375€380
2308013€5225 – €5675€650
3331016€5975 – €6025€850
4404016€6525 – €6600€900
5447020€7100 – €7125€980
6497023€7625 – €8100€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck West-Terschelling achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in West-Terschelling is 2810 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in West-Terschelling?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-west-terschelling

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in West-Terschelling vergelijken? Middels tips van onze adviseurs zoek je snel en eenvoudig een erkende monteur in de regio. Sommige specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de tarieven. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in West-Terschelling.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Dan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €30,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Terschelling.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in West-Terschelling op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal project (West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8880, 8881).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!