Zonnepanelen Formerum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Formerum? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij onze vergelijker vind je veelzijdige info over zonnepanelen kopen in Formerum!

zonnepanelen installateur 8894
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8894
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Formerum maart 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.terschelling.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Terschelling. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Terschelling zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Formerum
Direct zonnepanelen bestellen? In Formerum kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4925), dan is het belastingvoordeel al €1034,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 650.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Formerum komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2980 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €670,5 (prijspeil maart 2024). Door goedkope zonnepanelen in Formerum kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120807€3475 – €4200€430
2293013€5225 – €5725€625
3348014€5925 – €6150€850
4415017€6400 – €6650€930
5464019€7075 – €7150€1020
6513021€7400 – €8100€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Formerum vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Formerum is 2810 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Veel huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Formerum?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-formerum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Formerum vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder tref je vandaag nog een uitstekende leverancier in je postcoderoos. Diverse specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets de karakteristieken van de woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Formerum.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Op die manier is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Terschelling.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Formerum op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal project (West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8894).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!