Zonnepanelen Midsland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Midsland? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels deze pagina check jij veelzijdige toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Midsland!

zonnepanelen installateur 8891
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8891
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Midsland juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.terschelling.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Terschelling. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien bestaat er een handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Terschelling kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Midsland
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Midsland bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan bedraagt dit al €1018,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,055 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer een half miljoen woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Midsland fluctueren tussen de €5400 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €663,75 (onkosten juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Midsland kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119607€3400 – €4425€440
2286012€5025 – €5850€500
3349015€6075 – €6125€850
4395018€6550 – €6625€950
5442020€6950 – €7125€960
6486022€7425 – €7825€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Midsland tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Midsland is 2810 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 panelen van 295 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Midsland?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-midsland

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Midsland vergelijken? Door middel van onderstaande tips heb je vandaag nog een deskundige vakspecialist in je woonplaats. Het merendeel van de installateurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het type woning. Het soort huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Midsland.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar check ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €35,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Terschelling.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Midsland op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 8890, 8891).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!