Zonnepanelen Lies kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Lies? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. D.m.v. zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl lees jij uitgebreide aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Lies!

zonnepanelen installateur 8895
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • BTW terugvragen.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8895
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lies augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.terschelling.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Terschelling. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Terschelling zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Lies
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Lies kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€4950), dan bedraagt dit al €1039,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 750.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Lies variëren tussen de €4000 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in om en nabij 2990 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €672,75 (vergoeding augustus 2022). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Lies kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118008€3450 – €4475€420
2307012€5225 – €5900€600
3322016€6100 – €6025€725
4398017€6500 – €6625€890
5470020€7000 – €7200€980
6491022€7500 – €8100€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Lies achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lies bedraagt 2810 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1900 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Lies?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lies

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Lies vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan zoek jij snel en eenvoudig een uitstekende expert in je postcoderoos. Tal van specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het soort huis. De woning-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Lies.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap versturen ze de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €17,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Terschelling.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lies op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een project in je eigen buurt (West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8895).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!