Zonnepanelen Kinnum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Kinnum? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. deze pagina lees jij toepasbare info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Kinnum!

zonnepanelen installateur 8885
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8885
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kinnum juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.terschelling.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Terschelling. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Terschelling kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Kinnum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Kinnum kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4825), dan bedraagt dit al €1013,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 700.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kinnum zitten vaak tussen de €4100 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2940 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €661,5 (prijspeil juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Kinnum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118307€3425 – €4500€440
2301012€5250 – €5750€600
3345015€6000 – €6125€825
4402018€6525 – €6800€920
5431020€7050 – €7225€970
6491023€7450 – €8175€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Kinnum tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kinnum is 2810 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee mensen bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kinnum?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kinnum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Kinnum vergelijken? Met behulp van onze stappenplan zoek jij vandaag nog een professionele specialist in de buurt. De meeste leveranciers bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Definieer de eigenschappen van het huis. Het genre woning (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Kinnum.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft naam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Zo komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna zenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar check ook op certificering (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Terschelling.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kinnum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een regionaal project (West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8885).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!