Zonnepanelen Baaiduinen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Baaiduinen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Mede door gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van deze website ontdek je samengestelde gegevens over zonnepanelen kopen in Baaiduinen!

zonnepanelen installateur 8884
 • Snelle terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8884
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Baaiduinen februari 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.terschelling.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Terschelling. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Terschelling kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Baaiduinen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Baaiduinen zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren met een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4800), dan loopt dit al op tot €1008. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Baaiduinen fluctueren tussen de €4900 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2930 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €659,25 (prijs februari 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Baaiduinen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117408€3425 – €4500€430
2294011€5225 – €5800€675
3324016€5900 – €6250€725
4411018€6425 – €6800€890
5466019€7000 – €7225€970
6502023€7425 – €8100€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Baaiduinen tref je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baaiduinen is 2810 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de consumenten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Baaiduinen?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-baaiduinen

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Baaiduinen vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kies jij in enkele stappen een betrouwbare specialist in je postcoderoos. Verscheidene leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf expliciet het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Baaiduinen.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Terschelling.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Baaiduinen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een project in je eigen buurt (West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8884).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!