Zonnepanelen Landerum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Landerum? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Door de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van deze pagina bekijk jij waardevolle adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Landerum!

zonnepanelen installateur 8893
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8893
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Landerum juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.terschelling.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Terschelling. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Terschelling kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Landerum
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Landerum bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een krediet kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4900), dan is het voordeel al €1029. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,055 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 700.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Landerum komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen resulteert in om en nabij 2970 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en Nuon betaal je daarvoor zo’n €668,25 (kosten juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Landerum kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120808€3475 – €4475€380
2278011€5225 – €5650€525
3340015€6025 – €6050€875
4389018€6350 – €6675€940
5448020€6975 – €7250€960
6513022€7500 – €8150€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Landerum tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Landerum bedraagt 2810 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 10 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Veel investeerders installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Landerum?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-landerum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Landerum vergelijken? D.m.v. onderstaande tips kies je in enkele stappen een deskundige vakspecialist in de regio. Verscheidene leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Landerum.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan naam, het 06-nummer, en het mailadres. Daardoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificering (je kunt denken aan CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Terschelling.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Landerum op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 8893).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!