Zonnepanelen Hoorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Hoorn? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Dankzij zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van deze website bekijk jij veelzijdige raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Hoorn!

zonnepanelen installateur 8896
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Los van de energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8896
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoorn maart 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.terschelling.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Terschelling. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij is er ook een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Terschelling zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Hoorn
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Hoorn kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan bedraagt dit al €1044,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 700.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hoorn schommelen tussen de €4300 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen wekt op zo’n 3000 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €675 (onkosten maart 2024). Met goedkope zonnepanelen in Hoorn kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120806€3575 – €4500€380
2280012€5000 – €5775€525
3334016€6075 – €6225€825
4398016€6500 – €6675€890
5460020€7100 – €7275€970
6505022€7650 – €7800€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Hoorn achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoorn bedraagt 2810 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee klanten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Hoorn?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoorn

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Hoorn vergelijken? Met het advies hieronder vergelijk je binnen enkele minuten een betrouwbare specialist in jouw omgeving. De meeste bedrijven bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Definieer het type huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Hoorn.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar check ook voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Terschelling.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hoorn op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit zonnestroom uit de buurt (West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8896).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!