Zonnepanelen Oosterend kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Oosterend? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Middels zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van deze website bekijk je bruikbare info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Oosterend!

zonnepanelen installateur 8897
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8897
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosterend maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.terschelling.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Terschelling. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Terschelling zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Oosterend
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Oosterend kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten met een lage rente een lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5000), dan bedraagt dit al €1050. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de overproductie. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 800.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oosterend zitten vaak tussen de €4300 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3010 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en Oxxio betaal je hiervoor wel €677,25 (onkosten maart 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Oosterend kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118307€3675 – €4300€400
2278013€5075 – €5875€550
3360015€6025 – €6150€725
4381018€6400 – €6825€910
5465020€7075 – €7300€1020
6490021€7500 – €8000€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Oosterend ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosterend is 2810 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Veel consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Oosterend?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosterend

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Oosterend vergelijken? Geholpen door het advies hieronder kies jij in korte tijd een goede leverancier in je postcoderoos. Sommige monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf expliciet jouw woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Oosterend.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Terschelling.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Oosterend op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 1794, 8897).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!